Gemeentezondag van samen aanpakken en ietsje anders krijgt vorm

De dagindeling voor de gemeentezondag in september is zo goed als rond. Er gebeuren hele spontane dingen en de reacties op de nieuwe manier van samen deze dag vieren zijn uiterst positief. “We voelen ons ontzettend gezegend met alle medewerking en reacties”, aldus Gertina de Vries, Nynke Kooy en Elizabeth van Houten die de leiding geven aan het team.

De gemeentezondag wordt dit jaar iets anders ingevuld dan we de laatste jaren gewend zijn. Een aantal gemeenteleden is al geruime tijd aan de slag om het gemeenteleven meer te doen leven. De groep wil graag meer interactie met de gemeente en staat ervoor om dit op zondag 23 september te laten zien. “Dit is een perfecte gelegenheid om te laten zien hoe we samen gemeente kunnen zijn.”


“We gaan actief aan de slag”, blikt Elizabeth van Houten enthousiast vooruit. Naast de punten die in de vorige editie van Kruispunt al werden genoemd kan ze nu meer vertellen over de invulling van het programma maar wil daarbij nog steeds niet alles verklappen.

De altijd wel een tochtje in het hoofd hebbende Johan Kooy heeft een fietsroute uitgezet die verweven is met het thema Verbinding. Ook wordt op deze dag meer uitleg gegeven over het steeds vaker terugkerende ministrygebed en als klap op de vuurpijl lanceert de diaconie op deze gemeentezondag een nieuw plan.

De jongeren worden meegenomen om te gaan chillen, voor de kinderen is een ballenbak en een springkussen en ook voor de basisschooljeugd zijn er leuke activiteiten om op een ontspannen manier met elkaar om te gaan. “We vinden het geweldig dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt”, aldus de organisatie. “Op deze manier kunnen we ook voor iedereen aanwezig zijn.”

In de laatste editie van Kruispunt die verschijnt voorafgaand aan de gemeentezondag verschijnt een compleet programma. Wie mee wil helpen om er gezamenlijk een prachtige dag van te maken, kan zich melden bij Nynke Kooy, 0512-361601, 06-46143140, nynke33@hotmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.