Schaar je zelf onder de slimsten van de gemeente

Wie is er slimmer, de diaconie of de kerkenraad? We zouden erachter kunnen komen wanneer beide zich als team zouden opgeven voor de Quiz-avond van vrijdag 29 maart. Maar niet alleen kerkelijke organisaties kunnen meedoen, ook gemeenteleden kunnen zich formeren tot groepen en meedoen om hun kennis te testen. “Bedenk een leuke teamnaam en geef je op”, nodigt Elizabeth van Houten van het organiserende Zegencafé.

Het opscherpen van kennis, even gezellig bijkletsen en het nuttigen van een hapje en een drankje staat deze avond centraal. “Met een gezellige quiz-avond willen we ook buiten de kerkzaal meer contact met elkaar als christenen en tevens ons geloof verdiepen”, legt Nynke Kooy van de werkgroep Zegencafé uit. “Het lijkt ons hartstikke leuk om de kennis binnen de gemeente enigszins aan de kaak te stellen.”

Hoewel een dosis bijbelkennis best wel kan handig zijn, worden er meerdere categorieën aan de orde gesteld in diverse vragenrondes, met onder meer muziek, actueel nieuws en een verrassingsronde. “Probeer dan ook een team samen te stellen met een zo groot mogelijk variété aan kennis”, oppert Gertina de Vries. “Natuurlijk mogen de deelnemers zich individueel opgeveen voor de quiz, maar het bundelen van kennis is slimmer.”

Meer informatie over de Quiz-avond – die om 20:00 begint – is te vinden op Facebook /zegencafe en de website van de gemeente zegencafe.pknsb.nl. Deelname aan en toegang tot de avond zijn geheel vrij. Consumpties zijn voor eigen rekening. Opgeven kan tot 25 maart via de website.